Vizit karte

Vizit karte su vaša šansa da se ukratko predstavite drugima i ostavite utisak. Naš tim dizajnera će Vam pružiti kompletnu podršku kako u odabiru adekvatnog papira tako i odgovarajućeg dizajna. Vizit kartice kod nas možete dobiti istog dana kada ih poručite.

Možete ih štampati jednostrano, obostrano, kolor, sa mat ili sjajnom plastifikacijom, na posebnim ili reljefnim papirima. U ZemunPlastu vam je dostupna i izrada vizit karti u manjim tiražima. Standardna dimenzija je 90×50 mm, ali ih kod nas možete dobiti i u drugim dimenzijama.

 

Vizit karte obično sadrže osnovne informacije o osobi ili preduzeću koje ih poseduje. To uključuje ime, poziciju ili zanimanje, ime preduzeća, logo, adrese e-pošte, brojeve telefona i sajt. Pored pomenutih informacija, ponekad mogu sadržati i druge, poput fizičke adrese, društvenih mreža ili posebnih usluga ili ponuda.

Izrada vizit karti je obično karakteristična za poslovne firme, preduzetnike i sve one koji žele da se predstave javnosti. Obično se daju tokom poslovnih susreta, sastanaka, konferencija ili drugih događaja kako bi se olakšala razmena kontakata. One su korisne jer omogućavaju brzo i jednostavno prenošenje informacija o osobi ili preduzeću, olakšavajući dalju komunikaciju ili saradnju.

Koliko iznosi cena vizit karti i od čega ona zavisi?

Kada su u pitanju vizit karte cena zavisi od nekoliko faktora. Najbitniji među njima jesu materijal od kog se prave, boja, kao i broj narudžbine.

 • Materijal: Ako se koristi običan papir, cena će biti niža u odnosu na vizit karte koje su plastificirane (izrađene od plastike) ili od specijalnog papira ili kartona. Dodatne opcije kao što su reljefni tisak takođe može povećati iznos, jer je u pitanju specifična tehnika. Stoga, na osnovu materijala razlikujemo standardne (povoljnije), luksuzne vizit karte koje su skuplje, kao i plastificirane vizit karte i druge.
 • Boja: Ako se koriste samo crna i bela boja, to može biti jeftinije u odnosu na korišćenje punog spektra boja ili višebojnih dizajna. Korišćenje boje može zahtevati posebne štamparske tehnike i materijale, što može povećati iznos.
 • Broj: Uobičajeno je da što je veći broj komada naručen, niža će biti cena po istom. Na primer, cena za 2.000 vizit kartica će biti niža po kartici u odnosu na naručivanje 120 kartica. Ovo je zbog efikasnijeg procesa štampe i manjih troškova po jedinici kako se količina povećava.

Važno je napomenuti da ovi faktori nisu jedini koji mogu uticati na cenu vizit karti. Dodatni elementi kao što su posebni oblici ili rezovi, specijalni premazi ili završna obrada, kao i kompleksnost dizajna mogu takođe uticati na to koliko će vas na kraju koštati.

Možda vas zanima i izrada brošura za vašu firmu.

Radimo dizajn vizit karte po Vašoj želji 

Kada su u pitanju vizit karte dizajn može varirati i biti prilagođen prema potrebama i preferencijama pojedinca ili preduzeća. Dobar dizajn obično uključuje jasnu i preglednu raspodelu informacija, upotrebu odgovarajućih boja i fontova, kao i estetski privlačne elemente kao što su logotipi ili slike.

Dizajn vizit karti igra ključnu ulogu u privlačenju pažnje i ostavljanju trajnog utiska. Evo nekih dodatnih informacija o dizajnu vizit kartice:

 • Raspored informacija: Važno je da vizit karta ima jasan i pregledan raspored informacija. Ključne informacije kao što su ime, pozicija, ime preduzeća i kontakt detalji trebaju biti postavljeni tako da su lako uočljivi i čitljivi. Možete koristiti hijerarhiju fontova ili boje kako biste istakli najvažnije informacije.
 • Fontovi: Izbor fontova ima veliki uticaj na čitljivost i estetiku vizit karti. Preporučuje se upotreba jednostavnih i čitljivih fontova kako bi informacije bile lako razumljive. Možete koristiti različite stilove fontova (npr. bold, italic) kako biste naglasili određene delove teksta. Takođe je važno obratiti pažnju na veličinu fonta kako biste osigurali da tekst bude dovoljno velik za čitanje.
 • Boje: Odabir odgovarajućih boja može pomoći da vizit karta izgleda privlačno i skladno. Možete koristiti boje koje se uklapaju sa identitetom brenda ili prepoznatljivim bojama preduzeća. Također, važno je osigurati dovoljan kontrast između boje teksta i pozadine kako bi tekst bio lako čitljiv. Pazite da ne koristite previše različitih boja kako ne biste preopteretili vizualni izgled kartice.
 • Elementi dizajna: Kreativni elementi kao što su logotipi, slike ili grafički elementi mogu dodati vizuelni interes vizit karti. Logotip preduzeća je često centralni element dizajna koji pomaže u prepoznavanju brenda. Možete razmotriti dodavanje manjih ilustracija ili simbola koji odražavaju prirodu preduzeća ili usluga koje pružate. Važno je da elementi dizajna budu dobro integrisani i da ne ometaju čitljivost informacija.
 • Materijali i završna obrada: Vizit karte mogu biti izrađene od različitih materijala poput mat ili sjajnog papira, kartona ili plastike. Odabir pravog materijala može dodati dodatni vizuelni i taktilni utisak na kartu. Također, razmotrite mogućnost dodavanja posebne završne obrade poput UV premaza, reljefnog tiska ili foliranja kako biste dodali eleganciju ili luksuzan izgled karti.
 • Minimalistički pristup: Ponekad manje je više. Minimalistički dizajn vizit karti može biti jednostavan, ali izuzetno efektan. Smanjivanje nepotrebnih elemenata i zadržavanje čistog i jednostavnog izgleda može učiniti kartu modernom i sofisticiranom.

Važno je da dizajn vizit kartice odražava profesionalnost, brend identitet i ciljeve preduzeća ili osobe koja ih koristi. Kada je dizajn dobro osmišljen, budite sigurni da će vaš vaša vizit kartica izdvojiti iz mase i ostaviti snažan utisak na priomaoca iste. Nakon ovog koraka, sledi izrada vizit karti. 

Ako niste sigurni kakve želite, naš tim je tu da vam pomogne

Naš tim iz ZemunPlasta razume da neko može biti nesiguran ili nema jasan koncept dizajna vizit kartice. Upravo zbog toga smo tu da pomognemo. Naša ekipa dizajnera ima bogato iskustvo u kreiranju vizit karti i može pružiti potencijalna rešenja koja su u skladu sa vašim potrebama i idejama. Možda vam budu korisni i naši šabloni za vizit karte.

Kada niste sigurni kakav dizajn želite, pristupamo s razumevanjem i slušamo pažljivo vaše potrebe, ciljeve, pa i slogan vašeg preduzeća. Razgovaramo o industriji u kojoj poslujete, ciljnoj publici i poruci koju žele preneti. Ovaj uvid nam pomaže da razvijemo dizajn koji je efektan i koji se uklapa u vizuelnu identifikaciju.

Možemo vam pružiti nekoliko potencijalnih rešenja koja prikazuju različite stilove, raspored i estetski utisak. Sve opcije su pažljivo osmišljene kako bi odgovarale industriji i brendu klijenta. Možemo predložiti različite kombinacije boja, fontova i grafičkih elemenata kako bismo istakli ključne informacije i stvorili privlačan vizuelni utisak.

Tokom ovog procesa, uključujemo vas u razgovor i pružamo vam uzorke, primere ili vizuelne simulacije kako bi bolje razumeli kako će konačna vizit karta izgledati. 

Naš cilj je da vam pružimo vizit kartice koje ne samo da odražavaju vaš identitet, već vas i izdvajaju iz mase. Budite sigurni da ćete dobiti vizit kartice koje su estetski privlačne i funkcionalne. Bilo da imate jasnu viziju ili ste otvoreni za predloge, mi smo tu da pružimo podršku i pomognemo vam da ostvarite svoje ciljeve kroz dizajn vizit karti.

Firmu možete promovisati i uz keyholdere

 • Šabloni za vizit karte

Drago nam je što imamo mogućnost da pružimo klijentima dodatni izvor inspiracije za dizajn vizit karti, a to su šabloni za vizit karte. Naša štamparija nudi bogatu kolekciju istih, koje klijenti mogu pregledati i koristiti kao osnovu za svoj konačni dizajn. Oni obuhvataju različite stilove, rasporede i teme koji su pogodni za različite industrije i brendove. Klijenti mogu pronaći one koji su moderni, elegantni ili minimalistički.

Šabloni za vizit karte pružaju vizuelni prikaz različitih dizajnerskih elemenata kao što su raspored informacija, boje, fontovi i grafika. To može pomoći klijentima da steknu bolju predstavu o tome šta im se sviđa i šta najbolje odražava njihovu profesionalnost i brend identitet.

Važno je napomenuti da šablone za vizit karte treba koristiti kao polaznu tačku za kreiranje jedinstvenog dizajna koji odgovara specifičnim potrebama klijenta. Naš tim dizajnera je tu da pruži podršku i pomogne klijentima da prilagode šablone kako bi zadovoljili svoje specifične zahteve i ideje. U suštini, izrada vizit karti zahteva određeni proces kroz koji klijenti prolaze zajedno sa našim timom. U dogovoru sa vama utvrdićemo koje bi vam vizit karte u potpunosti odgovarale.

Tipovi vizit kartica koje izrađujemo

U našoj štampariji Zemun Plast štampamo različite vrste vizit karti kako bismo zadovoljili potrebe svih naših klijenata. Evo nekoliko tipova vizit karti koje možemo kreirati za vas:

 • Plastificirane vizit karte: Plastificirane vizit karte imaju sloj plastike koji ih štiti od vode, habanja i oštećenja. Ova vrsta je izdržljiva i ima dugotrajan sjaj. Plastificirane vizit karte mogu biti mat ili sjajne, a ovaj premaz može dodati profesionalnost i eleganciju dizajnu.
 • Luksuzne vizit karte: Luksuzne vizit karte izrađujemo koristeći visokokvalitetne materijale i posebne tehnike štampe. Ove kartice često imaju dodatne elemente poput reljefa, utiskivanja ili druge specijalne završne obrade. Luksuzne vizit karte odaju sofisticiran i ekskluzivan utisak, pogodne su za preduzeća koja žele ostaviti snažan utisak.
 • Koloritne: Koriste bogatu paletu boja kako bi privukle pažnju i stvorile vizuelnu privlačnost. Ova vrsta kartica može biti korisna za kreativne industrije ili brendove koji žele istaknuti svoju kreativnost i živopisnost. Kombinacija različitih boja može dodati dinamiku i vizuelnu snagu dizajnu vizit karti.
 • Crno-bele: Klasična opcija koja se često koristi za minimalistički i elegantan izgled. Ova jednostavna estetika može biti efektivna za preduzeća koja žele preneti ozbiljnost i profesionalnost. Mogu koristiti kontrast između crne i bele boje kako bi naglasile ključne informacije i stvorile jednostavan, ali snažan dizajn.

Naš tim iz štamparije je spreman da pomogne klijentima u izboru i kreiranju vizit karti koje odgovaraju njihovim potrebama i stilu. Bez obzira na vrstu vizit karti koju odaberu, mi smo tu da pružimo kvalitetnu izradu i pažljivo osmišljen dizajn kako bi se postigao željeni utisak.