Knjige

Štampate vaš materijal u velikim količinama? Potreban vam je inventar za događaje kao što su potpisivanje knjiga, prodavanje knjiga putem javnih nastupa ili sajmova, finansirate vaš projekat kroz razne platforme, objavljujete knjigu za decu i želite da je imate u knjižari?

U našoj ponudi je svakako i ofset štampa knjiga. U procesu štampanja knjige za meki povez koristimo papir kunstdruk gramature od 250 gr a za tvrdi kaširanu lepenku. U obe varijante moguća je mat ili sjajna plastifikacija. Za unutrašnjost knjiga koristimo papir gramature od 80 do 170 gr.

U bezkompromisnom i kompetitivnom svetu izdavaštva biti brz  je ključ uspeha. Biti brz je jedna stvar, ali biti brz i dobar je nešto što se retko moše naći na jednom mestu. Bez obzira koliko je posao  velik ili mali, mi uvek ulažemo 100%  naših napora u sve što radimo.

Kao kompanija za ofset štampu, postavili smo standard prema kome druge štamparije mere kvalitet, a to je da nastojimo da budemo  transparentni I da sa  personalizovanom pažnjom bez skrivenih troškova ponudimo najkvaliteniji servis. Kroz godine napornog rada i posvećenosti, više smo nego ponosni što smo poznati po odličnom korisničkom servisu i ponudom visokokvalitetnih proizvoda za štampanje.

Ofset štampa je jedan od najčešćih načina stvaranja štampanog materijala. Neke od uobičajenih aplikacija uključuju: novine, časopise, brošure, dopisnice i knjige. U poređenju sa drugim metodama štampanja, ofset štampa je najpogodnija za ekonomično pravljenje velikih količina visokokvalitetnih otisaka na način koji zahteva malo održavanja.

Ono što ofset štampa može da ponudi u odnosu na druge vrste štampanja je širi spektar opcija za knjižne specifikacije, od finiširanja tačaka, do stranica koje se sklapaju, do neuobičajenih dimenzija i šireg raspona težina papira. Ofset štampa dozvoljava neke vrste štampanja koje nisu moguće na manjim listovima kao što su  posteri, knjige koje zahtevaju velike pokrivače i određene vrste brošura.

Zato je ofset štampa idealan partner za štampanje knjiga za izdavačke kuće, autore, reklamne agencije, brokere , proizvođače I  izdavačke zajednice.

Ofset štampa je najčešće korišćena tehnika štampanja u kojoj se preslikana slika prenosi  sa ploče na gumenu površinu, a zatim na površinu za štampanje. Kada se koristi u kombinaciji sa litografskim procesom, koji se zasniva na odbijanju ulja i vode, ofset tehnika koristi ravan (planografski) nosač slike na kojem slika koju treba štampati dobija mastilo iz valjaka za boju, dok površina koja nije štampana privlači film na bazi vode (naziva se „rešenje za fontane“), čuvajući područja koja treba da ostanu prazna bez mastila. Moderni „web“ proces dovodi veliki kolut papira kroz mašinu za štampanje u nekoliko delova, tipično za nekoliko metara, koji se zatim štampaju neprekidno dok se papir hrani.

Takođe, poznato je da je jedna od osnovnih karakteristika ovakvog načina štampanja i to što ploča za štampanje u ovom slučaju ima mnogo duži radni vek, jer ne postoji direktan kontakt između otiska i same površine na kojoj se štampa, čime se postiže da ploča štampanja dugo bude očuvana. Prema nekim proračunima, jedna dobro i pravilno urađena ploča štampanja, uz adekvatnu optimizaciju boja može nesmetano napraviti čak i milion otisaka, a da kvalitet štampanja prvog i poslednjeg otiska bude istovetno dobar.

Ofset štampa se primarno koristi za veće količine  ispisa s više fleksibilnih vremenskih linija. Projekti za štampanje kao što su sjajne brošure, katalozi i časopisi su uobičajeni ofset projekti.

Prednosti ofset-a su viši kvalitet i najbolja isplativost za veće količine štampe. Ova vrsta usluge štampanja proizvodi bogate precizne boje, slike i fotografije visokog kvaliteta, sa čistim slovima i finim detaljima. Što više štampate, manje plaćate po komadu, pošto je većina troškova u postavci. Svaka dodatna količina košta samo nekoliko dinara po listu za papir i mastilo. Ofset štampa može potrajati nešto duže od digitalnog štampanja zbog vremena potrebnog za kreiranje ploča i da se mastilo osuši pre rezanja i završne obrade. Kada vam je potrebno 500 ili više vizitki, razglednica, specifikacija ili letaka za sajam, usluge ofset štampe su idealana našin da dobijete kvalitet po pristupačnoj ceni. Ofset štampa je ujedno I najisplativija, ali i najbrža štamparska tehnika, a primarno je namenjena štampanju većih serija, kada se vrlo često može desiti da cena bude i do 10 puta niža u odnosu na druge tehnike štampanja.