Izrada i štampa kataloga i brošura

Kataloge možemo razlikovati prema obimu strana i formatima: B6, B5, A5 i A4. Dalje, dorada može biti sa UV lakom, blindrukom, plastifikacijom (sjajna ili mat). Katalozi se koriste za reklamiranje različitih proizvoda i usluga.

Izrada kataloga i štampa kataloga moguća je u ofset i digitalnoj tehnici. Tehnika ofset štampe se koristi za srednje i veće tiraže a digitalna štampa za manje.

Katalozi i brošure – pravo rešenje za vaše poslovanje

Možda rešenje o kom ne biste puno razmišljali ali koje je sasvim sigurno odličan način da napravite iskorak i u današnjem, digitalnom svetu promenite pristup, budete originalni i jednistveni –  digitalna štampa kataloga/brošura. Svako ko im je dao priliku, brzo je shvatio da ovaj vid promocije ima obilje prednosti:

 • Zbunjenost, nejasnoće, neodumice koje može da proizvede reklama koja zahteva dodatna objašnjena sasvim sigurno će biti izbegnute uz brošuru i katalog, koje pored prostora za slogan ili sliku nudi i prostor za dodatno objašnjenje. Iskoristite to! Iznenađenje! To je faktor na koji vredi igrati. To je ono što možete postići koristeći se drugačijom brošurom, do sada nezastupljenom u ciljnoj grupi koju biste želeli da privučete.
 • Jasnost vaše poruke, jako dobro i pažljivo osmišljena kampanja, verujte nam, preneće vašu poruku preko brošure i kataloga bolje nego bilo koji drugi medijum! Klijenti žele kvalitet! Tu ste da ih uverite u svoju sposobnost, ali ste tu i da im preko kvalitetno izrađenih brošura i kataloga pokažete koliko vodite računa o reklami, reprezetativnosti i prepoznatljivosti svega što radite. Svoj kvalitet iskažite kvalitetnom brošurom!
 • Lakoća s kojom će neko poneti brošuru, kao i njena velika dostupnost, učiniće da nikom ne bude mrsko da pogleda šta tu zanimljivo ima, a potom da ona završi u nečijoj torbi, a potom stigne do ko zna koliko onih koji će se za nju zainteresovati! Matirana površina može biti izvanredna podloga za izradu brošure ili digitaljnu štampu kataloga.
 • Opišite sve što vidite kao važan deo svog rada i ne mislite da preterujete i opterećujete informacijama, jer brošure i katalozi ostavljaju prostor za mnogo toga. Stoga možete i jednostavne slogane i kompleksna objašnjenja spojiti i time unapred dati odgovor na sva eventulna pitanja.

One su lako dostupne, mogu se naći svuda, nisu teške, a pritom su interesantne. Sve to omogućava mala površina brošure i kataloga koje će poneti logo vaše firme ili krilaticu projekta na kom radite. Njihov dizajn zavisi samo od vaše kreativnosti i mašte: ona može biti standardnog pravougaonog oblika, može biti okrugla, u bliku srca ili nečijeg lica, ona može da bude sve što vaša kreativnost želi da stvori!
Zemunplast Press je tu da to omogući.

Možda vas zanimaju i flajeri?

Štampanje kataloga i brošura

Đaci, profesori, pekari, apotekari, majstori, inženjeri… ma ko želeo da reklamira sebe, svoj proizvod, ono na čemu trenutno radi nek to učini na jedinstven, potpuno autentičan i prepoznatljiv način: osmišljavajući svoju brošuru kojom će svetu pokazati svoje gledište.

Efektno i efikasno rešenje koje donosi reklama putem brošure nije potrebno naročito isticati jer već sama njena kompaktna forma i lakoća dostupnosti jesu jasni pokazatelji da ste na pravom putu kada je o vašoj promociji reč. Nek vaša brošura kaže sve umesto vas, a do nje je uvek lako doći. Sami izaberite da li će stajati na nekom pogodnom mestu i sačekati da bude pokupljena, ili će je neko deliti.

Papir visokog kvaliteta, plastificirani recimo, može da bude još jedna od opcija za vašu brošuru, ali ne sumnjamo da ćete sami shvatiti šta želite i šta bi vam bilo najpogodnije. Naš tim vam pruža štampu raznih modela, kao što su trodelne brosure, brosure od jednog tabaka i mnoge druge.

Kako izgleda priprema za štampu brošure

Priprema za štampanje brošure obuhvata nekoliko ključnih koraka. Evo onih osnovnih koje treba slediti:

 1. Dizajn brošure: Prvi korak je kreiranje dizajna brošure. Možete angažovati grafičkog dizajnera ili koristiti odgovarajući softver za dizajniranje. Brošura treba da ima jasnu strukturu, sa naslovima, podnaslovima, slikama, tekstom i drugim elementima koji će privući pažnju čitalaca.
 2. Izbor formata i dimenzija brošure: Odlučite se za odgovarajući format i dimenzije brošure. To može biti standardni A4 format, ili neki drugi format kao što su A5, A6 ili trostruki preklop;
 3. Priprema datoteka za štampanje: Nakon što je dizajn brošure završen, potrebno je pripremiti datoteke za štampanje. Obratite nam se kako bismo vam rekli u kom formatu nam možete poslati svoju datoteku. Obično se koriste PDF formati visoke rezolucije;
 4. Izgled brošure: Ako brošura sadrži boje, važno je odabrati one adekvatne za štampanje. Postoje različiti sistemi boja, poput CMYK (cijan, magenta, žuta, crna) i Pantone sistema, koji se koriste u štampanju;
 5. Provera i ispravak: Pre nego što nam pošaljete datoteke, pažljivo pregledajte brošuru kako biste proverili da li ima grešaka ili izostavljenih elemenata. Proverite gramatičke greške, ispravnost slika i raspored elemenata na stranicama;
 6. Testna štampa: Pre nego što odštampamo veliki broj brošura, preporučujemo vam da prvo isprobate testnu štampu kako biste proverili kako će brošura izgledati na papiru. Ovo vam omogućava da uočite eventualne probleme i napravite poslednje izmene pre konačne štampe;
 7. Slanje datoteka štampariji: Kada ste zadovoljni testnom štampom, možete nam poslati finalne datoteke, putem e-pošte, FTP-a, USB-a.

Koliko košta izrada brošure – cena

Cena izrade brošure može varirati i zavisi od različitih faktora kao što su veličina brošure, broj stranica, kvalitet papira, vrsta štampe, dizajn i količina koju želite da štampate. U suštini, izrada brošure može koštati nekoliko desetina do nekoliko stotina dolara. Jednostavnije brošure sa manje stranica, standardnim formatom i osnovnim dizajnom obično će biti jeftinije. Međutim, ako želite luksuzniji papir, specijalne efekte, složeniji dizajn ili veći broj stranica, cena će biti veća.

Možete nas kontaktirati i zatražiti ponudu kako bicmo vam pružili tačnu proceu troškova za štampanje kataloga/brosure. Štampajte svoj rad na brošurama i katalozima, budite spremni da vaša očekivanja budu prevaziđena, a vi i više nego zadovoljni.

U nastavku ističemo nekoliko primera brošuta koje smo kreirali za naše drage klijente: