Flajeri – izrada i štampa

Reklamni flajeri su najekonomičnije sredstvo za masovnu promociju proizvoda gde je ponuda namenjena direktno pojedincu. Reč je o reklami koja je štampana na jednom listu papira.

Izrada flajera ima više prednosti

 • Flajeri vam pomažu da vrlo jednostavno i lako predstavite svoj proizvod ili uslugu velikom broju ljudi, na najrazličitijim lokacijama – prolaznicima na ulici, klijentima u svom lokalu, komšijama u vašoj i susednim zgradama, u kafiću ili restoranu…
 • O dobrim efektima korišćenja reklamnih flajera govori i njihova široka primena. Koriste ih svi – turističke agencije, škole jezika, majstori svih profila, restorani i kiosci brze hrane i mnogi drugi za promovisanje događaja, aktuelnih akcija i sniženja, predstavljanje novih proizvoda, kao poklon vaučere itd.
 • Koristite reklamne flajere da svojim redovnim i potencijalnim kupcima pružite korisne informacije ili direktnu korist (poklon vaučeri, kuponi…) i time unapredite svoje poslovanje.

Ukoliko ste spremni da promovišete svoje poslovanje, zanima vas štampa flajera i Beograd je vaša lokacija, budite slobodni da kontaktirate našu štampariju Zemun plast. Rado ćemo vam pružiti razne predloge i savete pri odabiru flajera. 

Pružamo vam razne dimenzije, oblike i boje

U našoj štampariji štampa flajera je moguća u različitim dimenzijama, oblicima i bojama. Izradu flajera radimo na mašinama B formata, vrsta papira koji najčešće koristimo je kunstdruk 135 gr, a za samu izradu služe nam posebne mašine. Osim same štampe prema vašim zahtevima, možemo vam ponuditi kompletnu uslugu dizajna flajera, pripreme za štampu i time vam omogućiti da se razlikujete od konkurencije.

Kada je u pitanju dizajn flajera, važno je da jasno istaknete korisne informacije, bez previše teksta i boja koje će ga učiniti nečitkim i nejasnim. Dizajn flajera treba da bude osmišljen tako da publika može jednostavno i brzo da pročita sve sa njega.

Možda vas zanima i digitalna štampa kataloga.

Popularne dimenzije flajera

Kada su u pitanju dimenzije flajera, najčešći formati u kojima se izrađuju jesu A4, A5 i flajeri A6. Stoga u nastavku ističemo neke osnovne karakteristike za svaki od njih.

 • A4 flajeri:
  A4 flajeri su većih formata i dimenzija 210 x 297 mm. Ove dimenzije omogućavaju više prostora za informacije, grafike i slike. A4 flajeri su idealni za detaljnije predstavljanje proizvoda, usluga ili događaja. Takođe, oni pružaju mogućnost da privučete pažnju svojim dizajnom i informacijama. Međutim, budući da su veći, može biti teže distribuirati ih na mestima sa ograničenim prostorom ili na sajmovima.
 • A5 flajeri:
  A5 flajeri su srednje veličine i imaju dimenzije 148 x 210 mm. Ove dimenzije su praktične za distribuciju, a istovremeno pružaju dovoljno prostora za informacije i vizuelni sadržaj. A5 flajeri su popularni izbor za razne svrhe, kao što su promocije, događaji, restorani, saloni, turističke ponude i slično. Oni su dovoljno veliki da privuku pažnju, a dovoljno mali da se lako prenesu i ostave kod ciljne publike.
 • A6 flajeri:
  A6 flajeri su manjih dimenzija, sa formatom 105 x 148 mm. Ove kompaktne dimenzije čine ih idealnim za brzu i masovnu distribuciju. A6 flajeri su praktični za promocije na ulicama, deljenje na događajima ili ubacivanje u poštanske sandučiće. Iako imaju manje prostora za informacije, mogu se koristiti za atraktivan dizajn i efektan vizuelni sadržaj. A6 flajeri su popularni za promociju koncerata, klubova, akcija ili lokalnih usluga.

Prilikom odabira dimenzija flajera, važno je da uskladite svoje potrebe sa praktičnošću distribucije i ciljnom publikom. Razmotrite svrhu flajera, količinu informacija koje želite da prenesete i estetske aspekte kako biste odabrali najbolje dimenzije koje će vam pomoći da ostvarite željeni uticaj.

Pogledajte i naše vizit karte.

Koliko košta štampanje flajera? – Cena

Bilo da vas zanima izrada flajera A5, A4 ili nekog drugog formata trudimo se da cene u našoj štampariji budu pristupačne. To znači da se vrlo povoljno, uz pomoć flajera, možete predstaviti velikom broju ljudi.

Ukoliko vas zanima koliko koštaju flajeri detaljnu cenu vam možemo pružiti nakon razgovora sa vama. Stoga budite slobodni da nas kontaktirate za više informacija.

Radimo sve vrste flajera: za zdravu hranu, perionice, pet shop, kozmeticke salone, jogu, pvc stolariju, dostavu hranu, lokalne izbore i mnoge druge. U nastavku možete videti samo nekoliko primera flajera koje smo kreirali za naše drage klijente: